logo1

Portal za slepe in slabovidne | Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd   T: 02 872 35 60   F: 02 872 35 74   E: obcina@dravograd.si

SIS 2017 0021 copyŠPORT IN ŠPAS V DRAVOGRADU
V soboto, 13. maja, je pred dvorano ŠPiC D in na igrišču z umetno travo potekala prireditev Šport in špas, druženj in gibanje vseh generacij. Obenem so razglasili še perspektivne mlade športnike in športnika leta 2016 v občini Dravograd.
Prireditev Šport in špas je bila zasnovana pred desetimi leti z namenom medgeneracijskega druženja. Zdaj je prerasla v dogodek, ki se vsako leto odvija na isti dan na različnih koncih Slovenije, organizatorji pa vsakič za osrednjo prireditev izberejo drug kraj. Tokrat so se zaradi dobrih odzivov pri organizaciji ostalih športnih prireditev odločili za Dravograd. K sodelovanju so povabili Vrtec Dravograd, OŠ NT Dravograd in Javni zavod Dravit, ti pa so poskrbeli za dogajanje na sami prireditvi. Obiskovalci so se lahko preizkusili v različnih športnih veščinah (igre z žogo, spretnostne igre, balinanje …), seznanili so se z delom gasilcev, policije in vojske, lokalna društva (invalidi, diabetiki, upokojenci, čebelarji, ponudniki domačih izdelkov in obrti …) so predstavila svojo ponudbo. Organizatorji so pripravili tudi dva pohoda (na Grajsko bajto s predstavitvijo lovskega društva in na Ribiški dom s predstavitvijo ribiške družine) ter kolesarjenje po Dravogradu. Poskrbljeno je bilo za hrano in pijačo, za dobro vzdušje je skrbel Damjan Zih.
Po končani prireditvi je sledil še krajši kulturni program, ki so ga pripravili učenci OŠ Dravograd, vmes pa so razglasili še perspektivne športnike in športnika leta 2016 v občini Dravograd. Za najboljšo mlado športnico do 15. leta starosti je priznanje prejela namiznoteniška igralka Nuša Kadiš, za najboljšo športnico v mladinski kategoriji je bila razglašena košarkarica Maja Antolič Prosenjak, najboljši športnik leta 2016 pa je postal jadralni padalec Matjaž Ferarič. Letos so podelili še dve priznanji za izjemne dosežke v športu, prejela sta ju Franc Svetec in Marijan Pušnik.
Nagrajencem iskreno čestitamo, vas pa vabimo na katero izmed bližajočih se športnih prireditev.
Besedilo Katja Čevnik
Fotografije: Matic Grudnik

Uradne ure

Ponedeljek

08.00 - 14.00

Torek

Ni uradnih ur

Sreda

08.00 - 12.00
14.00 - 16.00

Četrtek

Ni uradnih ur

Petek

08.00 - 12.00

Go to top