logo1

Portal za slepe in slabovidne | Občina Dravograd, Trg 4. julija 7, 2370 Dravograd   T: 02 872 35 60   F: 02 872 35 74   E: obcina@dravograd.si

DSC_0002Ponudba na območju regije je prilagojena predvsem obiskovalcem izletnikom. Nastanitvene zmogljivosti v občini nudijo Hotel Korošica, Dvorec Bukovje, Planinski dom Košenjak in Turistična kmetija Jeglijenk, nočitve pa so na voljo tudi v CŠOD Dom Ajda na Libeliški Gori in v kočah lovskih družin. Letno je v občini nekaj manj kot 3000 turističnih nočitev, od tega 70% tujih gostov. Med izletniki, ki obiščejo Dravograd, jih največ zavije v Libeliče zaradi zaokrožene ponudbe zgodovinskih, etnoloških in rekreativnih vsebin. V Dravogradu se ustavi največ kolesarjev, med temi prevladujejo gostje iz Avstrije in Nemčije, družin, organiziranih skupin in individualnih izletnikov.
 

traberk

Za promocijo območja in podporo pri poznavanju in uveljavljanju značilnosti Dravograda in Koroške je organizirana Informacijska pisarna z razstavnimi prostori neposredno ob cerkvi sv. Vida, kjer pripravljajo priložnostne razstave, posredujejo informacije, lokalno vodenje, ponujajo popotniško literaturo in tipične koroške darilne izdelke ter promocijsko gradivo Dravograda, Koroške in Slovenije.

Tel.: 02 87 10 285; E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.">

Osnovni podatki o ostalih ponudnikih na območju Dravograda so predstavljeni pod menijem Ogledi – Turistični kažipoti ter obsegajo: nastanitev, domove, gostinsko ponudbo in turistične kmetije ter druge turistične informacije.

Go to top